Velkommen / Under adoption
Rejsen til Etiopien og jeres forening med jeres barn/børn nærmer sig. Her på siden, kan du finde tips til rejsen. Du kan finde links til den praktiske del af forberedelserne. Etiopien er et utroligt dejligt og smukt land, hvis det er muligt, anbefaler vi en køretur ud af Addis. Alene med udsigten fra bilen, får man en fin fornemmelse af landet.

I kan også læse om Etiopisk kultur og gode råd om at begå sit i Etiopien.  Derudover er her links til foldere og hæfter om den første tid med barnet og om, hvordan man kan arbejde med tilknytning.

Hvis du sidder inde med viden, som andre kan få glæde af eller har du kommentarer og rettelser til denne side, så kontakt os endelig. Kender du et godt link, der er værd at linke til, så send gerne en mail til Irene.

Forberedelse til Rejsen

Etiopisk kultur
En side med gode råd om at begå sig i Etiopien, om hilsner, besøg i private hjem, påklædning og meget mere.

Hoteller og guesthouses
Læs beskrivelser af forskellige bomuligheder i Addis

Restauranter og caféer
Steder anbefalet af adoptanter.

Taxichauffører
Find Chauffører, der taler og forstår engelsk

Læge
Er uheldet ude, kan du her finde kontakt til læger i Addis

Pools, legepladser og udflugter
Få en fornemmelse af Etiopien og tag på udflugter ud af Addis. En dag ved poolen eller på legepladsen er også guld værd.

Indkøb
Her finder du en liste over supermarkeder og shopping i Addis-

Penge
Hvad gør I med kontakter og muligeder for at hæve penge på rejsen.

Internet og telefoni
Tips om Internet og telefoni fra Addis.

Se I øvrigt dette engelsksprogede link om alt muligt i Addis, fra visum, hotelpriser til hospitaler : http://www.africanchildforum.org/visa.asp

Vaccinationer
Se hvilke vaccinationer Seruminstitutet anbefaler rejsene til Etiopien. Vælg Region: Afrika, Vælg land: Etiopien, Vælg rejse op til fire uger.

Om adoption og tilknytning

Om tilknytning
Adoption og Samfunds temanummer om tilknytning fra juni 2007

Sent adopterede
Adoption og Samfunds temanummer om sent adopterede fra juni 2009

Adoption og Samfunds blad

I  A&Ss blade er der i øvrigt mange interessante artikler om adoption, henterejser, debat m.v.

Gode råd om tilknytning
En artikel fra en privat hjemmeside med en fin beskrivelse af tilknytningsprocessen og gode råd, med blandt andet forslag til lege, der skaber tilknytning.

Kære Bedste
Forbered den nærmeste familie på adoptionen, med dette fine hæfte fra AC

Den bedste start
Endnu et hæfte fra AC med vejledning om den særlige proces det er at blive adoptivfamilie

Hæfte om tillknytning
Et fint hæfte fra Norge om tilknytning

Adoptivbørns baggrund
Endnu et fint hæfte fra det norske Adopsjonsforum

Andre relevante sider

Etiopiske navne
Betydningen af de mest almindelige etiopiske navne

Pegeordbog
Hjemmelavet amharisk/dansk billedordbog. Praktisk at have med på rejsen til Addis, særligt ved adoption af større børn.

ACs transit børnehjem
Wikimapia luftfoto