Nyheder

Send en mail til etioweb@gmail.com, om et relevant arrangement eller nyhed

Booking af hytter og vogne til sommertræf 12. -14. august 2016
Onsdag den 16. september åbner Hasmark for booking af campingvogne og hytter. Fra kl. 9.00 kan I ringe og booke både hytter, vogne og standpladser. Husk at oplyse, at I kommer fra Etiopienforeningen, da alt er reserveret til os. I får 100 kr. rabat pr.nat i weekenden d. 12. -14. august 2016.

Gruppe- tilbagerejse til Etiopien
Vil du/i med til Etiopien i uge 7 og 8 i 2016? Vi er nogle stykker der er igang med at planlægge en tur med Etiopienrejser, med udgangspunkt i, at vise vore adopterede børn noget af, alt det som landet har at byde på (selvfølgelig i børnehøjde).
B.la. se en etiopisk landsby, et skolebesøg, besøge en etiopisk familie, se etiopisk dans og stammedans, se krokodiller, nationalpark og meget andet. Der bliver også mulighed for at slappe af ved swimmingpool, lege på legeplads osv.
Vil I med, så skriv en mail til Gitte Poulsen på gittepoul@gmail.com og hun giver/sender yderligere oplysninger om rejsen.

Ny bog til jer der venter."Sådan holder du hovedet koldt – en guide til dig, der venter på barn” Skrevet af Liselotte Vejborg er skrevet til dig, der er i gang med fertilitetsbehandling eller som venter på at adopterebørn. En rigtig fin bog om at håndtere adoptions-ventetiden. Læs mere om bogen på mensduventer.dk 

Vil du være med til at lære amharisk?
Vi er et par, der står på Etiopiensventelisten og gerne vil lære lidt amharisk og få et netværk omkring adoption fra Etiopien. Vi har talt med Tadesse, der gerne vil undervise os. Det vil være bedst hvis vi kan samle et hold på ca. 8 personer og vi søger derfor andre på Sjælland, der også gerne vil lære amharisk.  Vi bor selv i Roskilde, og kurset kan godt holdes hos os. Dog vil Tadesse foretrække, hvis det kan blive holdt i København. Send en mail til Jacob og Karen på jacobogkaren@gmail.com, for mere information hvis du/I er interesseret i at deltage.

Tadesse er herboende etiopier med lang erfaring i at undervise i amharisk.

Børnebøger om adoption fra Etiopien

Lige nu ligger der hele to nye børnebøger om adoption fra Etiopien. Billedbogen Elliot fra Østerby ( af Iben Krarup Høgsberg), er skrevet for de mindre børn. Fotobogen Marco er adopteret (skrevet af Anna Maria Meloni Rønn) er velegnet til de lidt større børn og kan bl.a. bruges til at tale om adoption i indskolingen.

Kære alle medlemmer af Etiopienforeningen
Social- og Integrationsminister Karen Hækkerups beslutning om at stoppe for formidling af børn fra Etiopien til danske adoptanter gennem DanAdopt, er en meget ulykkelig situation for alle.

Blot til orientering, så har vi i Etiopienforeningen som landegruppe den beslutning, at vi ikke udtaler os politisk. Selvom vi nogen gange i bestyrelsen kunne have lyst til dette, så vil det ikke være i overensstemmelse med formålsparagraffen, hvor formålet at skabe kontakt mellem familier, der har adopteret fra Etiopien og ikke andet. 

Blot dette til orientering, hvis nogen skulle undre sig over, at der ikke kommer udtalelser fra Etiopienforeningen. 

I bestyrelsen tænker vi på alle jer, der står på venteliste til et eller flere børn fra Etiopien, og vi tænker på den usikkerhed og nervøsitet, mange adopterede og adoptivfamilier kan opleve omkring den ulykkelige situation omkring DanAdopts formidling fra Etiopien. 

Lad os håbe, at politikerne nu lytter til A&S' forslag, og indfører permanent PAS, etablerer et Videns- og Formidlingscenter for adoption, og intensiverer samarbejdet med organisationer og myndigheder således, at børn der i fremtiden har brug for en familie, kan få det under trygge forhold. 

Fortsat god weekend til alle familier, kommende adoptanter og adopterede i Etiopienforeningen

En adoptivfamilie har produceret en smuk og poetisk sang - Et lille blad - om adoptionsprocessen. Komponisten har dog ønsket, at lyttere, der downloader sangen, donerer minimum 50 kr. til AC Børnehjælps projekt "Hiv-smittede børn i adoptivfamilier". 

Støt kvinder i Etiopien til mors dag
Vi nærmer os Mors Dag og Maternity Worldwide står igen i år bag kampagnen "Red en Mors Liv på Mors Dag". Årets Mors Dag gave bliver et cool cover til iPhone 4/4S, som er designet af Christian Stadil, der er kendt for sit samfundsengagement og sociale iværksætteri.
TDC, markedsfører, sælger og distribuerer mobilcoveret gennem deres butikker og hjemmeside fra ultimo april 2012. Desuden støtter Dansk Supermarked kampagnen ved at sælge covers i Bilka og føtex op til Mors Dag. Læs mere om MWW

Adoptionssang til fordel for hiv-smittede børn i Etiopien

En nybagt adoptivfamilie har produceret en smuk og poetisk sang - Et lille blad - om adoptionsprocessen. Komponisten har dog ønsket, at lyttere, der downloader sangen, donerer minimum 50 kr. til AC Børnehjælps projekt "Hiv-smittede børn i adoptivfamilier".
Lyt til sangen og hent den på ACs hjemmeside 

Afrohår i Randers

For alle børn eller unge mennesker med afro-hår er der nu i Randers mulighed for at komme i hænderne på en super dygtig afro-frisør. Der laves fletninger, snoninger, perlerækker eller extensions alt efter ønske. Ligeledes er det også muligt at få undervisning i kunsten at flette eller sno afro-hår.
Interesserede er meget velkomne til at kontakte Ester (allysimba@mail.dk) for yderligere information.

 

Nyhedsarkiv

Køb produkter fra Etiopien
I www.etiopiensbutikken.dk kan du købe keramik, smykker, tekstiler, kaffe, kryderier og meget mere. Fairtrade princippet tilstræbes hvorfor de fleste varer er købt direkte ved væveren eller pottemageren. Alle varer er fremstillet i Etiopien. Dvs. at købes der i Etiopiensbutikken går pengene tilbage til Etiopien. Til producent og indkøber samt butikkens støtteprojekt.

http://adoptionsverden.dk/ er endnu en butik på nettet, hvor man bl.a. kan købe flag, bøger, smykker, kunst. Her findes både produkter med adoption som tema og ting fra Etiopien.

ASU  
Ungdomsorganisation under Adoption & Samfund. Adoption & Samfund Ungdom er en organisation for unge adopterede mellem cirka 14 og 25 år. Tanken er at møde ligesindede til både hygge og identifikation og der arbejdes ihærdigt og kompetent for dette kærkomne tiltag. kontakt@ungadopteret.dk
 
Adoptionsrådgivning
Kate Hall rådgiver før, under og efter adoptionsforløbet, tlf.41 12 04 42 tirsdage ml. 18.00 og 20.00. eller mail@adoptionsraadgiver.dk, www.adoptionsraadgiver.dk

Nordjysk Adoptions forum: Kan kontaktes uanset, hvor i landet man bor.
Psykolog Susanne Høeg tlf. 30137676
Sygeplejerske Lotte Folck tlf. 98381235
Pædagog Anette Paschke Thorup tlf. 98113031
Pædagog Jane Wieben tlf. 98391117
Talehørekonsulent Pia Nordam-Ullitz tlf. 51251244
Talehørekonsulent Anni Mackenhauer tlf. 29438481
Sundhedsplejerske Lene Hjorth tlf. 26392665
Socialrådgiver Evelyn Thrane tlf. 98323854
Socialrådgiver Karen Funck tlf. 98114428
Læge Marianne Siersbaek mail:siersbæk.engel@dadlnet.dk
Børnefysioterapeut Birgit Meier tlf. 98296987
Børnefysioterapeut Britt Thorn tlf. 98296641
 
Rejser til Etiopien  
EtiopienRejser kombinerer ”ind-i-kulturen–oplevelser” med almindelige turistaktiviteter. Dette koncept danner rammen om en unik ferie rig på anderledes oplevelser til alle, der har lyst til at prøve kræfter med Etiopien, men det henvender sig også til jer/dig, som har særlig interesse for landet med en forestående eller allerede gennemført adoption for øje.

Med EtiopienRejser får deltagerne mulighed for at opleve både den imponerende etiopiske natur og etiopierne og deres kultur på helt tæt hold, og således få en dybere indsigt i landets sjæl end en almindelig turistrejse ville give.

Læs rejsebeskrivelse fra en kommende adoptant. Læs mere www.etiopienrejser.dk 
 
Red en etiopisk mors liv  
Red en mors liv er et dansk støtte- og udviklingsprojekt under Maternity Worldwide. Maternity Worldwide tilbyder basal fødselshjælp og uddannelse i form af forskellige projekter i Gimbie i Etiopien. Læs mere om MWW her på siden eller på www.redenmorsliv.dk 

Har du et relevant arrangement eller nyhed, du gerne vil gøre opmærksom på kan du sende en mail til etioweb@gmail.com