/ Pool, Leg og Udflugt

Pool, Leg og Udflugt

Hilton Pool og legeplads

På hotel Hilton er der et meget fint poolområdet. Bor man et andet sted, kan man for ca 75 Birr (mandag -torsdag) og  90 Birr (fredag -søndag) få adgang til poolområdet. Vandet i poolen kommer fra underjordiske varme kilder og har derfor en temperatur på omkring 35 grader. Der er ikke klor i vandet, så man undgår svie i små børneøjne og alt for tør hud. Poolen er indrettet, så der er et stort bassin, hvor man kan svømme baner. Vandtempaturen er måske lidt høj til motionssvømning. I hjørnerne er det fire mindre bassiner med lavere vandstand, hvor man kan plaske med de små børn. Man får udleveret håndklæder, man kan købe god mad og man kan få en ordentlig is, lækre friskpresset juice og candyfloss!
 
Det kan være praktisk at ringe til Hilton inden et besøg der. De skifter vand i deres bassiner hver 15. dag. Dvs. man kan være uheldig at komme derhen en dag, hvor der enten er intet vand i bassinerne eller netop skiftet vand. Den første dag, der er skiftet vand, kan det være lige varmt nok for de mindste.

Ved siden af poolområdet er der en lille legeplads med vippedyr, gynger og en lille rutchebane. Der er også en lille, lidt slidt minigolfbane og tennisbane. Alt i alt er der nok til at få en skøn dag til at gå på rigtig feriemanér!
 

Sheraton Pool og legeplads

 
Lige som på Hilton, er det muligt at købe sig adgang til pool området på Sheraton. Det koster her ca. 85 birr (mandag -torsdag) og 145 birr (fredag -søndag) til gengæld betaler man ikke for de mindste børn her, så prisen udligner sig med Hilton, hvis man har små børn med. Vandet her er lidt køligere end på Hilton, men er dog stadig dejligt lunt for os nordboere. Fastboende i Addis foretrækker Sheraton, hvis man kommer for at svømme baner. Der er klor i vandet, der nemt irritere og tørrer den sarte afrohud ud. Her er der en både en stor børnepool med skrånende bund og et børnebassin med en lille vandrutchebane.

På Sheraton er der en fin kompan legeplads med aktiviteter for både mindre og størrere børn. I weekenderne kommer der ofte en klovn forbi og maler med børnene eller laver ballondyr. Stedet er generelt meget børnevenligt. Også her er der skøn is, lækker pizza og et konditori, der har fået mange anbefalinger.
 

Ghion park og legeplads

Omkring hotel Ghion er der en meget stor og meget flot park, der er åben for alle. Det er lidt af et åndehul midt i Addis med flotte blomster, sjove små firben, et rigt fugleliv og god plads til at lege. Besøger man parken på en lørdag, kan man måske møde et bryllupsoptog. Derudover er der en sjov lille legeplads med en gammel tysk karussel, en motorcykel og en hest af den slags der vipper, når man putter en mønt i. Derudover er der vipper, gynge og en almindelig karussel. På Ghion er der også en pool, men det kan ikke anbefales at benytte den.
 

Addis Monkey and Lion Zoo

Denne lille zoo med løver og aber ligger nær National Museum. Aberne og løverne lever under kummerlige vilkår, så hvis man er medlem af dyrenes beskyttelse eller ikke har nerver til at se løver vandre frem og tilbage, frem og tilbage, så skal man måske holde sig derfra. Man kan dog fint springe over dyrene og gå direkte til legepladsen, der ligger lige ved indgangen. Her kan man nemt lege en time eller to. Der er, så vidt jeg husker, både karusel, en slags radiobiler, et lille pariserhjul som man betaler for at prøve ( ca 3 birr pr tur) og så gratis legeplads ved siden af.

Flere har anbefalet en tur til Addis Ababa Golf Club. Her kan man både få en god frokost med fx pizza eller pasta. Her er massere frisk luft og en lille legeplads. Se mere under restauranter.

En mulighed er også en tur til Top View restaurant. Også her er der en fin legeplads
 

Tur til Sululta nordvest for Addis

Kører man mod nordvest ud af Addis over Kechene, kommer man forbi den stærkt bevæbnede amerikanske ambassade. Man kører opad og så nedad igen, indtil man kommer til et fladt plateau en times tid uden for byen. Her ses runde traditionelle hytter side om side med murede huse, hyrdedrenge der vogter gederne og mange køer, heste og æsler, der græsser på de vidtrækkende gullige eller grønne enge og kvinder, der bærer på store tunge brændestakke og vand. Luften på vej ud af byen er frisk af eukalyptus. Her lever og bor bønderne, der fragter hø og korn indtil Addis. Nogle af dem dyrker køkkenhaver og der ses vandløb

Tur til Entoto

Nordpå ud af Addis nydes udsigten udover byen i de opadgående kurvesving i Entoto bjergene, der omkranser Addis, omend en diset tåge af smog tager lidt af udsynet. Duften af eukalyptustræerne er dejlig ovenpå trafikdunsten i Addis. Der ses mange fældede træer og jorderosion til følge. Kvinder bærer på tunge byrder af brænde og vand og er man heldig ser man et religiøst optog med de farvestrålende paraplyer. Der ligger et par gamle kirker som kan ses mod betaling og flere forsøger indtrængende men dygtigt og venligt at få lov at fortælle om byens og landets historie for et par birr. Langs vejen er der små butikker og folks hjem. Særligt interessant er Kejser Meneliks gamle smukke hvide palads og kirken med farvestrålende udsmykninger, hvor mange troende beder deres bønner. I de små butikker kan man finde de skønneste religiøse paraplyer og smykker med de amhariske ortodokse kors. For få birr får man en guidet rundvisning og det er bare om at følge med, for den går stærkt og effektivt. Er man heldig at finde nogle coca cola og fanta vil man opleve børnene tigge for at få den sidste slurk og især flasken, der kan give penge til flere brød. Turen kan sagtens gøres på en dag og det er en god idé at medbringe sandwich og drikkevarer og gøre en lille skovtur ud af det ligesom mange af de unge kærestepar fra Addis gør.

Adadi Maryam

Adadi Maryam er ligesom kirkerne ved Lalibela hugget ud i undergrunden. Kirken er ikke så flot som de andre, men giver dog et indtryk af en kirke under jorden. Turen går sydover igennem forstader til Addis Abeba, et område med mange små butikker og markeder ved vejen. Vejen er her god og asfalteret. På turen ser man overgangen mellem by og land, og længere ude er der hytter i små landsbyer, kvæg, hyrder, børn der leger, kvinder og mænd der arbejder. De sidste ca. 10 km er en bumlet og støvet grusvej, hvor der næsten ingen biler er. I landsbyen ved kirken er der også en skole - dvs. en lille mark med nogle skyggefulde træer, hvor børnene sidder i små grupper. 

Turen giver mulighed for at se lidt af livet uden for Addis Abeba. Turen tager omkring 6 timer og giver ro til at suge indtrykkene til sig. Tag sandwich og vand med.

Landsbymarked

Rundt omkring landsbyerne udenfor Addis afholdes, der stadig marked to gange om ugen. Det er en stor oplevelse at se. På en tur til kirken Adadi Maryam var vi heldige at opleve markedsstemningen i landsbyen omkring kirken. Det er fascinerende at se, hvordan en landsby, der umiddelbart ikke er særlig stor trækker så mange mennesker til fra oplandet. På markederne sælges alt; frugt, grønt, æsler, tøj... Så skal I alligevel på tur ud af Addis, så prøv om I kan ramme en markedsdag.
Her kan du finde tips til udflugter og aktiviteter, mens I er i Addis. Vi har lagt mest vægt på, hvad man lave sammen som familie med børn og knap så meget vægt på almindelige turistattraktioner. Har du allerede været i Addis og kan tilføje steder eller aktiviteter, der kunne være fine for andre at finde frem til, vil vi meget gerne modtage en beskrivelse og evt. et foto. Send en mail etioweb@gmail.com